Menu

Button nieuwsbrief2facebook1youtube

Vrijwilligerswerk

Wat zouden de dieren zijn zonder vrijwilligers?

In een dierenasiel is het werk nooit gedaan. Naast een beperkt aantal betaalde krachten, werken er ongeveer een twintigtal mensen die op vrijwillige basis een aantal uren per week in het asiel spenderen. Onze dieren hebben deze mensen hard nodig! Het zijn vaak zij die het meeste contact hebben met onze honden en katten. Zo leren we de dieren beter kennen, en kunnen we ook meer uitleg geven aan eventuele adoptanten. We zouden nergens staan zonder onze enthousiaste groep vrijwilligers!

Uiteraard is er nog heel wat werk te doen achter de schermen: mails beantwoorden, huisbezoeken, opvolging van onze geplaatste dieren, organisatie van evenementen, klusjes, onderhoud van de gebouwen,…

Een belangrijke rol is eveneens weggelegd voor onze pleeggezinnen: een twintigtal gezinnen die jaarlijks honderden kittens en tientallen pups grootbrengen in huiselijke kring, die nadien via ons asiel worden geadopteerd.
Ook deze mensen maken deel uit van onze grote groep vrijwilligers.

365 dagen per jaar...

Elke dag weer moeten onze dieren worden verzorgd. Omdat ook in ons asiel de financiële middelen niet toereikend zijn, is de inzet van de vrijwilligers heel belangrijk. Bij onze vrijwilligers heerst er een grote teamgeest, wat de sfeer zeker ten goede komt.

Zowel de zaterdag- en zondagdienst bij de katten en de zondagdienst bij de honden wordt volledig door vrijwilligers opgenomen.
Ook op feestdagen zijn het onze vrijwillige krachten die onze dieren verzorgen.

Wat doen de vrijwilligers zoal?

Er is voor elk wat wils! Vooral bij de katten wordt toch de meeste tijd besteed aan schoonmaken. Onze dieren verdienen een schone en hygiënische leefomgeving. Dit komt zowel hun medische als mentale gezondheid enkel ten goede!

Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om eens met een hond te gaan wandelen, op te klimmen naar onze trainersgroep die de asielhonden traint, of een kat te knuffelen.

Als je niet zo happig bent op direct contact met de dieren, maar toch je steentje wil bijdragen, is er steeds voldoende variatie om bezig te blijven! Hier volgt een (onvolledige!) lijst van dingen die onze vrijwilligers kunnen doen: kuisen bij de honden of katten maar ook algemene poetswerken in het gebouw, afwassen, onderhoud van de tuin en speelweides, klusjes opknappen, wandelen met honden, knuffelen met katten, hulp bij onze evenementen, standen bemannen op externe evenementen,…

Interesse?

Indien je denk dat dit vrijwilligerswerk iets voor jou is, kan je je steeds aanmelden voor de vrijwilligersrondleiding. Je krijgt dan een rondleiding in het asiel en de volledige uitleg over onze werking. Er kunnen dan afspraken worden gemaakt over wat je wilt doen, wanneer en hoe vaak.

We vragen wel dat onze vrijwilligers minimum 16 jaar oud zijn. Ook is het fijn om in de mate van het mogelijke op vaste tijdstippen te komen, zodat we vooraf weten wanneer we op je kunnen rekenen.
Voor meer info betreffende vrijwilligerswerk en om in te schrijven voor de rondleiding, kan je terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dierenasiel Sint-Truiden

vzw Dierenvrienden Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 5797
3800 Sint-Truiden
t : +32 (0)11 69 53 07
e : info@dierenasielsinttruiden.be

tsv

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour