Menu

Button nieuwsbrief2facebook1youtube

Hoelang mag een hond of kat in het asiel blijven, vooraleer hij wordt ingeslapen?

  • Geschreven door Fonny Smets

Eén van de grootste misverstanden die er zijn in verband met de dierenasielen, is wel dat er op grote schaal huisdieren worden ingeslapen. Wij kunnen u verzekeren dat dit bij ons iets is, wat zeer zelden en pas na lang beraad gebeurt.

Er staat geen limiet op de tijd die een hond of kat in het asiel kan verblijven. Er zijn dieren die na enkele dagen worden geplaatst, en sommige blijven maanden tot zelfs jaren in het asiel.

Eigenlijk zijn er twee redenen waarom een dier wordt ingeslapen:

  • Het dier is zo ziek of gewond, dat het onmenselijk is om zijn lijden nog onnodig te verlengen.
  • Het dier is zo agressief dat het een gevaar vormt voor zichzelf en zijn omgeving.

Zelfs bij plaatsgebrek worden er geen dieren ingeslapen. We vinden steeds nog wel een plaatsje. Vaak komen de oudere honden in de ontvangsthal terecht, waar ze actief deel uit maken bij de dagelijkse activiteiten van het asiel. Op deze manier krijgen ze wat meer aandacht van de adoptanten en vinden zo toch nog een nieuw baasje.

Schuwe katten kunnen na sterilisatie de grote kattenren in, waar ze vaak toch nog tammer worden. Zij kunnen trouwens perfect dienst doen als muizenvangers op boerderijen en bedrijven. Wanneer een kat wordt bijgevoederd zal ze die taak zeker van harte nemen!

Helaas is het wel zo dat door het grote "kattenoverschot" onmogelijk om voor alle wilde katten een nieuwe thuis te vinden. Dus vraagt u eens naar hen! Het zijn katten die weinig verzorging vergen; een beschut plekje in een schuur en een vol etensbakje is voldoende. Al deze katten zijn steriel en kunnen niet meer voor nakomelingen zorgen. Bovendien houden ze vreemde (en vruchtbare...) katten uit hun territorium!

U kunt de medewerkers van het asiel nauwelijks blijer maken dan door voor een asieldier te kiezen dat al een langere tijd bij ons verblijft!

Dierenasiel Sint-Truiden

vzw Dierenvrienden Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 5797
3800 Sint-Truiden
t : +32 (0)11 69 53 07
e : info@dierenasielsinttruiden.be

tsv

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

inktpatronen