Menu

Button nieuwsbrief2facebook1youtube

Modern kattenpaviljoen aan dierenasiel Sint-Truiden

kattenpaviljoen1De vzw Dierenvrienden in Sint-Truiden start binnenkort met de bouw van een modern kattenpaviljoen.  Het nieuwe gebouw komt achter het huidige.  Met de uitbreiding komt aan de voorzijde extra ruimte voor opvang van honden.  De provincie investeert 187.500 euro, de rest komt van het stadsbestuur.

Volgens voorzitter Philip Zurickx levert de nieuwbouw alleen maar voordelen op.  "We kunnen meer opvangen en de nieuwe huisvesting vermindert ook de stress bij de dieren.  Gevangen zwerfkatten kunnen na hun sterilisatie in optimale omstandigheden tijdelijk revalideren", aldus Zurinckx.

Voor gedeputeerde van Dierenwelzijn Jean-Paul Peuskens en gedeputeerde van Milieu Ludwig Vandenhove komt de bouw niets te vroeg. 
"Op dit moment is er onvoldoende ruimte in het gebouw dat er bij staat", zeggen Peuskens en Vandenhove samen.  "De hokken van de katten en de honden liggen erg dicht bij elkaar, wat stress en agressie veroorzaakt bij beide diersoorteren.  met de bouw van een nieuw kattenpaviljoen is dit volledig van de baan.  Een gedeelte dat vrijkomt in het oude gebouw zal in de toekomst dienst doen als ontmoetingsruimte, waar geïnteresseerden rustig kennis kunnen maken met het dier dat zij eventueel willen adopteren".

Als voormalig burgemeester van Sint-Truiden voorzag Vandenhove in 2012 al een toelage voor de nieuwbouw.  Nu is er dus ook steun van het provinciebestuur.

Sponsors

De vzw Dierenvrienden vangt per jaar 1.200 katten op.  Het gebouw heeft een oppervlakte van 220 vierkante meter en zal volgens de nieuwste voorschriften van dierenwelzijn worden ingericht.

"Voor de bouw is er dus al geld, maar voor de inrichting niet.  Daar zijn wij zoals steeds aangewezen op de mildheid van onze sponsors en de hulp van de medewerkers", besluit Zurinckx.

Onze partners

Dierenasiel Sint-Truiden

vzw Dierenvrienden Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 11
3800 Sint-Truiden
t : +32 (0)11 69 53 07
e : info@dierenasielsinttruiden.be

tsv

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

inktpatronen