Menu

Button nieuwsbrief2facebook1youtube

Kerria is een sterretje aan de hemel

Hallo,

 
Ik wou jullie even het droevige nieuws melden. Deze ochtend hebben we Kerria moeten laten inslapen. Dit weekend werd ze plots ernstig ziek. Blijkbaar is haar lever beginnen falen en is haar toestand heel snel achteruit gegaan.
In augustus 2016 hebben we haar bij jullie komen adopteren. Met veel spijt in het hart hebben we vandaag afscheid van haar moeten nemen. We missen haar nu al heel erg!
 
-- 
Groetjes,
 
Maxime Huysman

De Lou

De Lou,de Buik,de Snorremans,de Loukiepoekie,de grote kerel,mijn dikke vriend is er niet meer.
Je was net acht toen je met ons meeging naar je nieuwe thuis,waar we zes jaar lang van je hebben mogen genieten.
Je was een heerlijk dier,trouw,vriendelijk,vrolijk,grappig,knuffelkont eerste klas,slim en altijd in om op avontuur te vertrekken.
Je staart strak omhoog elke nieuwe dag tegemoet,je lijf vol energie,lef en moed.
Maar je staart zakte...........dieper en dieper.......
Nu werd er van mij de moed gevraagd om voor God te spelen en het lef om je los te laten.
Het ga je goed beste kerel!
 
Marlou
 
Alles is blijven staan,er zal weer een viervoeter komen met grote dorst na een wandeling en een plek om uit te rusten.

Aagje

Dag,
 
Met immens veel verdriet laat ik hierbij weten dat we gisteren afscheid moeten nemen hebben van ons allerliefste kattenmeisje Aagje.
Haar lichaampje was helemaal op, ze kon niet meer…
Hoe zwaar ze het de laatste tijd ook gehad heeft – de chemo, een ernstige infectie daarna, een opname in de dierenkliniek van meerdere dagen,… - altijd bleef ze even lief en zacht.
Het is alsof ze begreep dat iedereen het beste met haar voor had.
We hebben nog een aantal intens mooie momenten samen mogen meemaken, die ik altijd zal koesteren.
Na een aantal echt goede dagen waarop ze met veel smaak lekkere hapjes zat te eten, overal door het huis liep, nog eens bij mij in bed kwam liggen… is haar toestand dan ineens eind vorige week pijlsnel bergaf gegaan.
Tot er uiteindelijk niets meer was dat haar nog kon helpen.
Aagje was nog slechts een schimmetje van zichzelf geworden…
We hadden geen andere keuze dan haar te laten gaan.
Ze werd gecremeerd en zo is ze opnieuw thuis.
We zullen Aagje ontzettend missen.
Wonderlijk hoe intens de band tussen kat en mens kan zijn – Aagje leerde mij veel over katten en nog meer over mezelf. Zij zal altijd bij mij zijn.
Dank aan het Dierenasiel Sint-Truiden dat ik zo een fantastische kat mocht komen adopteren.
De tijd die we samen mochten hebben, was veel te kort, maar die is me heel erg dierbaar.
Ik stuur nog een fotootje mee van haar, zoals ik me haar graag herinner.
 
Lieve groeten
 
Eva
 

Afscheid van Filou

Filou mijn kleine meid, ik zag je lief snuitje en ik wist:  jij hoorde thuis bij mij. Je kreeg een plaatsje bij je broer en je grote zus. Je grote broer was je dikke vriend, jullie waren onafscheidelijk. Samen met je zus heb je regelmatig kattenkwaad uitgehaald.  Ook al was je jonger, jij was het die altijd kwam zeggen als 1 van de eetbakjes niet meer genoeg brokjes hadden, jij bemoederde je zus altijd. Het is stil zonder jouw gemiauw, want jij kwam elke dag klokslag half 5 zeggen dat het tijd was om je vleesje te geven en de broers hun boterhammen te maken.  Je zat ook graag buiten maar dit kon eerst niet tot we 2 jaar geleden verhuisd zijn toen waren jij en broer zo gelukkig dat jullie eindelijk buiten konden. Ik ben blij dat ik jullie dit nog kunnen geven heb. Jullie waren van in het begin onafscheidelijk en ik denk dat jullie gewoon niet zonder elkaar wilden vertrekken. Je hebt de laatste week nog hard gevochten meisje maar ik zag dat je op was, je kwam niet meer knuffelen, je zonderde je zo af, maar voor etenstijd zorgde je nog steeds voor je broers en zus want hoe ziek je ook was iedereen moest van eten voorzien worden. Lieve meid zorg goed voor je broer hierboven en zoals ik je broer ook al gezegd heb: op een dag zijn we terug samen en kunnen we terug knuffelen en spelen. Dikke knuffel je mama.

Afscheid van Kenzo

Kenzo mijn lieve jongen, toen ik je zag was ik op slag verkocht. Ik zag je zo vanachter je mama met een klein hartje komen piepen, jij was het gewoon voor mij, jou ging ik meenemen. Ze zeggen altijd :  een hond in het asiel red je, maar eigenlijk heb jij mij gered. Ik ging door een diep dal en jij hebt mij hieruit gehaald. Je bent nooit van mijn zijde geweken, het is leeg zonder jou langs mij in de zetel, van dag 1 heb je altijd je tegen mij genesteld waar ik ging ging jij. De laatste jaren heb je er een broertje bij gehad, die heeft je zoveel gepest en dit onderging jij allemaal, nooit heb je een vlieg kwaad gedaan, altijd was je even lief. Het is stil zonder jou, s’morgens je kwispelende staart die me tegemoet kwam, samen in de badkamer als ik mij klaarmaakte, samen eten maken, overal volgde je mij. Piet Piraat je laat een grote leegte achter maar ik weet dat je nu geen pijn meer hebt, je hebt me nog een dikke knuffel en een kopstootje gegeven en weg was je naar de regenboogbrug. Op een dag zullen we terug samen zijn en zullen we nooit meer gescheiden worden. Een deel van mijn hart ontbreekt,je was mijne boy, mijn oudste kind. Ik zeg niet vaarwel, ik zeg tot ziens. Zorg goed voor je zusje. Dikke knuffel je mama.

Zenna

Onze Zenna,

Ze zat in het asiel, ze was zo mager, zo triest, zo bang,
Ik bracht haar mee,
We probeerden haar gelukkig te maken,
En het lukte, ze heeft hier jaren met en bij ons geleefd,
Altijd rustig,
Altijd tevreden,
Genieten heeft ze geleerd,
Ze genoot van haar thuis,
Ze genoot van eten,
Ze genoot super van de zon......
En wij, wij genoten van haar
Maar de laatste weken ging het niet goed,
Maar Toch was ze nog altijd tevreden,
Maar een bezoek aan de dierenarts....
Geen keuze, geen hoop....
Haar behoeden voor pijn kon maar op 1 manier
En zo moesten wij afscheid nemen van een heel speciale hond die ik zo erg mis,
Dankbaar dat we haar mochten kennen, dankbaar voor de mooie jaren met haar, 
maar veel verdriet om het gemis, bedankt Zenna

Leonce

Lieve, kleine Java.

Lieve kleine Java,
In het asiel zat je altijd in een mandje, je lag bijna altijd te slapen. Van zodra er iemand de ren binnen kwam, keek je op en miauwde je even, je was altijd blij iemand te zien.
Zo zag ik jou de eerste keren, kleine lieve pruts. Een oud, vuil katje dat niet veel kansen had. Ik was helemaal weg van jou. De laatste dag vrijwilligerswerk ben ik je samen met Joris komen halen en gaf ik je een thuis.
Na eens goed te zijn gekamd, zag je er al pakken beter uit! Je bloeide helemaal open en was het zonnetje in huis.
Een paar weekjes geleden kreeg je een speelkameraadje. Jullie begonnen stilletjes aan elkaar te wennen.
En toen werd je ziek... Wat begon als een simpele verkoudheid deed alle alarmbelletjes in mijn hoofd afgaan toen je je niet meer waste. Na wat onderzoeken waren de voorspellingen niet zo goed.
Een halve week hebben we gekeken en gehoopt dat het een bacteriële infectie was, dat het iets was dat weg ging...
Helaas...
De kanker was terug te vinden op je oortje en onder je tong.
M'n lieve meisje, we hebben ons best gedaan en ik hoop dat je echt gelukkig bent geweest dat kleine jaartje dat je bij ons was. Je hebt in elk geval een speciaal plekje in mijn hart waar je altijd zal blijven!
Ik ga je enorm missen, m'n kleine lieve pruts!
Marjolein

Missy

Beste ontvanger, Tot mijn enorme grote spijt, moet ik u mede delen dat wij Missy hebben moeten euthanaseren. We zijn tot het uiterste gegaan met haar, maar haar lymfeklierkanker ging als een sneltrein door haar lichaam dat dit onmogelijk nog te stoppen was dan wel te remmen. Wij willen u geweldig bedanken, zoals u ons geholpen hebt om deze knappe dame te mogen leren kennen. Missy is 25-06-2016 om 18.00 uur, begonnen aan haar reis over de regenboogbrug. Wij zijn ontzettend dankbaar, dat wij haar nog een heel erg fijn leven hebben mogen geven. Dag lieve Missy, een hele goede reis. Je bent nu verlost, van deze verschrikkelijke ziekte. Wanneer het mijn tijd is, kom ik je zeker bezoeken. I love You, with whole my heart!! Baasje.

Yaro

Beste dierenvrienden,

Wij zijn intens verdrietig te moeten meedelen dat gisteravond, onze grote held Yaro rustig is ingeslapen. Oorzaak hiervoor waren zijn falende nieren, waardoor hij geen eetlust meer had. Een poging van de dierenarts, afgelopen week om hier verandering in te brengen heeft helaas niet tot het gewenste resultaat geleid.

Yaro is in juli 2007 vanuit jullie bij ons komen wonen. Een groter geschenk hadden wij ons niet kunnen wensen! Hoewel zijn algehele gezondheid (luchtwegen / niesziekte) niet altijd stabiel was, hebben we gemerkt dat door het geven van zorg en liefde Yaro heel levenslustig bleek. In retour heeft hij ons heel veel liefde en aandacht gegeven. Mooie herinneringen blijven en zijn een troost voor de leegte die er op dit moment is.

 

Groet, Louk Thomassen / Menno Slabbers. Venlo - Nederland

Monia

Mijn Moniake, mijn Mamieke, 3 jaar geleden werd je mij aanbevolen. Je zat toen al 2 jaar in het asiel, niemand had interesse in jou omdat je agressief zou zijn (bijten en krabben).

 

Ik nam je mee, op hoop van zegen. En je bloeide open, er was geen sprake meer van bijten en krabben, alleen in het begin.

Je was al op leeftijd toen je bij mij kwam wonen (schatting 7 jaar) en ik nam me voor de laatste jaren van je leven zo comfortabel mogelijk te maken.

Het werden 3 gelukkige jaren, al dacht ik dat het nog meer jaren zouden zijn.

 

Je was een zeer discrete kat, een echte schootkat. Je kloeg nooit, je was alleen agressief tegenover andere katten die in jouw territorium kwamen (“waar is de rosse?”).

 

De laatste maanden was je van een goed gezette poes veranderd in een slanke dame. Blijkbaar was er iets fout. De dierenarts dacht eerst dat het door een ontsteking in de keel was dat je minder at.

Tot deze woensdag. Je at en dronk helemaal niets meer en zelfs op mijn schoot komen zitten ging niet meer.

Donderdag naar de dierenarts, nachtje in de ziekenboeg en vrijdagavond de diagnose : nierfalen en pancreasontsteking. Hopeloos dus.

Ik heb je dan maar laten gaan, naar het kattenparadijs, samen met Dinake (mijn vorige kat, overleden in 2011) en alle andere katten.

 

Je bent vroeger dan verwacht heengegaan, maar ik troost me bij de gedachte dat de laatste 3 jaren bij mij waarschijnlijk de beste waren (je was namelijk als vondeling binnengebracht in het asiel) en dat je in alle rust bent heengegaan.

 

Het ga je goed in het kattenparadijs, Mamieke, ik zal je missen.

 

Je mama, Pascale Caudry

Dierenasiel Sint-Truiden

vzw Dierenvrienden Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 5797
3800 Sint-Truiden
t : +32 (0)11 69 53 07
e : info@dierenasielsinttruiden.be

tsv

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour