×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 572 niet laden
Menu

Button nieuwsbrief2facebook1youtube

Gevonden dieren

Ons asiel heeft een overeenkomst met de hierna vermelde gemeenten voor opvang van de gevonden honden en katten : St-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken - Riemst - Tongeren - Hoeselt - Herk-de-Stad - Heers – Borgloon – Kortessem – Alken - Wellen - Landen - Zoutleeuw - Halen. De dieren die in deze gemeenten gevonden worden, komen naar ons asiel.

Woon je in een van deze gemeenten en vind je een hond of kat verwittig dan onmiddellijk de plaatselijke politie. Ook al wil je het dier zelf opvangen, ben je wettelijk verplicht om de politie en het asiel te verwittigen, want denk eraan dat er waarschijnlijk mensen op zoek zijn naar hun dier!

De dieren die bij ons aankomen worden onmiddellijk gecontroleerd op een chip of tatoeage om zo snel mogelijk de eigenaar op te sporen. Indien we deze niet vinden wordt het dier na 2 weken wettelijk eigendom van v.z.w. Dierenvrienden Sint-Truiden en gaan we op zoek naar een nieuw baasje voor het dier.

Verloren

Als je eigen hond of kat verloren is, verwittig dan ook onmiddellijk de politie en het dierenasiel. Er zijn ook een paar websites (zie links) waar je een melding kan doen. Het kan ook zeer nuttig zijn om briefjes met een foto van je kat of hond die verloren is bij de handelaars in de buurt op te hangen.

Preventief

Veel dierenleed en mensenverdriet kan voorkomen worden door een paar maatregelen in acht te nemen.

  • Zorg steeds voor een goed omheinde tuin. De meeste dieren lopen weg bij angst van onweer of vuurwerk. Hou hier rekening mee en zorg dat ze dan zeker niet kunnen ontsnappen. Als ze in paniek zijn kunnen ze op korte tijd een grote afstand afleggen!
  • Als je een reutje hebt , zal hij al het mogelijke doen om te ontsnappen als er loopse teefjes in de buurt zijn. De loopse teefjes zullen anderzijds ook trachten te ontsnappen. Wil je geen onverwachte pups , hou hier dan rekening mee en wees extra voorzichtig in deze periode.

Heb je nieuwe huisdieren, zorg dan zeker dat ze de eerste dagen niet weg kunnen. Ze voelen zich nog niet thuis en kennen de omgeving nog niet.

Laat je dier altijd chippen

Het is echt opvallend dat er in het asiel vele gevonden katjes binnengebracht worden. Het is echter uitzonderlijk dat we de eigenaar van een gevonden katje kunnen opsporen. Verwittig steeds het asiel als je katje vermist is of beter nog ;kom eens kijken in het asiel want er zijn veel katjes die bijvoorbeeld aan de beschrijving zwart- wit voldoen!

Dierenasiel Sint-Truiden

vzw Dierenvrienden Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 5797
3800 Sint-Truiden
t : +32 (0)11 69 53 07
e : info@dierenasielsinttruiden.be

tsv

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

inktpatronen