Menu

Button nieuwsbrief2facebook1youtube

Meet Your Match

MYM1

MYM2

MYM1Matchen

Het dierenasiel van St-Truiden start dit jaar met een voor België uniek en baanbrekend project: "Meet Your Match".
Uit studies is gebleken dat het 'matchen' van de juiste persoon bij de juiste kat niet alleen de slaagkansen van een adoptie sterk verhogen maar ook de tevredenheid van de nieuwe eigenaar en het welvoelen van de kat positief beïnvloeden. We doen alles om het welzijn van de dieren en hun slaagkansen op herintegratie te optimaliseren. Onder begeleiding van dierengedragstherapeut Dany Grosemans (www.Dierengedrag.be) zijn we op zoek gegaan naar een goed matchingprogramma en zijn we bij Meet Your Match uitgekomen.

Het is ontwikkeld door Dr. Emily Weiss in de VS en de methode heeft zich bewezen in vele ASPCA asiels verspreid over de VS en is van toepassing op alle katten ouder dan 9 maanden. Momenteel zijn onze medewerkers getraind en zijn we erkend om als eerste Belgische dierenasiel dit unieke programma in gebruik te nemen

ASPCA

ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals) is een non-profit organisie die opkomt tegen wreedheid jegens de dieren. Ze werd gesticht in 1866 in New York door Henry Bergh en is daarmee de oudste organisatie voor dierenwelzijn in de US. Haar missie : "Effectieve middelen ter beschikking stellen voor de preventie van wreedheid jegens de dieren in alle Verenigde Staten van America".
Kort na de oprichting werd door de ASPCA de "Verklaring van de rechten van de dieren" opgesteld en werden al de eerste wetten tegen dierenmishandeling uitgevaardigd. Intussen is de ASPCA vertegenwoordigd in alle staten van de US met dierenasielen, dierenhospitalen en een eigen dierenpolitie. In 2012 bedroeg het aantal leden 1,2 miljoen.

party-animal 0 private-investigator sidekick 0 secret-admirer the-executive

Dr Emily Weiss

Dr. Emily Weiss studeerde Psychobiologie in New York en Kansas en gradueerde met een proefschrift over de selectie van honden uit dierenasielen om als diensthonden getraind en ingezet te worden. Ze begon haar professionele loopbaan in de Sedgwick County Zoo waar ze verantwoordelijk was voor gedrag- en onderzoeksprogramma's, maar intussen bleef ze actief in het asielgebeuren. In 2005 stapte ze over naar de ASPCA waar ze, als Vice President of Shelter Research and Development, o.m. verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van adoptieprogramma's (SAFER, Meet Your Match, ...).

Meet Your Match

Het adoptieprogramma helpt om een kat te vinden die bij de levensstijl van een nieuwe eigenaar past en vooraf inzicht geeft in de persoonlijkheid, gewoontes en interesses van de asielkat.
Dit adoptieprogramma is het enige programma dat de persoonlijkheid en interesses van een kat test en zoekt naar een nieuwe eigenaar met dezelfde persoonlijkheid en interesse, zodat er een match is tussen nieuwe eigenaar en kat die intens en duurzaam kan worden.

leader-of-the-band 0 love-bug mvp 0 personal-assistant 0

Het systeem heeft in de USA voor heel goede resultaten gezorgd:

  • aantal adopties met 20 tot 46% verhogen
  • return van katten met 3 tot 50% verminderen
  • de tijd dat katten in het asiel verblijven vooraleer ze geadopteerd wordt tot 10 dagen verkort
  • euthanasie met 45% verminderen

Het is duidelijk dat Meet Your Match een grote bijdrage zal kunnen leveren aan de overpopulatie van katten in de Belgische dierenasielen.

MYM: Concreet: voor KAT en BAASJE
KAT:

Al onze katten ouder dan 9 maanden ondergaan een eenvoudige (gedrag)stest om hun dapperheid, socialiteit en onafhankelijkheid te meten. (Komt de kat vanzelf uit het kattenmandje? Mag je de kat oppakken? Speelt de kat met een hengeltje, …?)

Zo bepalen we of de kat de paarse, oranje of groene MYM-kleur toegewezen krijgt en welk specifiek type de kat binnen deze kleur is.
Al onze katten dragen een bandje met hun individuele kleur en nummer.

BAASJE:

Toekomstige adoptanten vullen in het asiel een  formulier in waar zij bij de verschillende vragen omcirkelen welk gedrag zij van hun nieuwe huisgenoot verwachten of wat wenselijk is. Zo wordt bepaald welke MYM-kleur het best bij u of bij uw gezinssituatie past.

Onze asielmedewerker overloopt met u de antwoorden en bepaalt welke kleur voor u de perfecte match is.

Daarna kan u samen met de asielmedewerker in de kattenrennen “de kat van je leven” gaan uitzoeken,  binnen jouw MYM-kleur.

Het invullen van het formulier neemt maximum 10 minuutjes in beslag, maar indien u dit liever rustig thuis doet, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vraag naar het Meet Your Match-testformulier. U vult het in, drukt het af en brengt het mee naar het asiel!

Dierenasiel Sint-Truiden

vzw Dierenvrienden Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 5797
3800 Sint-Truiden
t : +32 (0)11 69 53 07
e : info@dierenasielsinttruiden.be

tsv

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

inktpatronen